Fryktet TV 2 Haaland-boikott?

TV 2 intervjuet forfatter Eirik Grasaas-Stavenes om boka «Makta i drakta» der han ifølge seg selv kommer med mild kritikk mot familien Haaland. Flere ganger fikk han beskjed om at artikkelen skulle publiseres, men plutselig ble den trukket etter en «helhetsvurdering».

Tekst: Lars Johnsen

– For en som selv har jobbet 13 år i pressen var dette veldig merkelig. Etter intervjuet var ferdig og saken var skrevet, ble Alfie Haaland kontaktet for en kommentar. Da snudde alt fra det som til da hadde vært en artikkel klar for publisering til å bli «work in progress», utsettelse av publisering, til at det ikke ble publisert i det hele tatt, sier Eirik Grasaas-Stavenes

– Dette fikk meg jo til å lure om det var reaksjoner fra «Team Haaland» som fikk TV 2 til å skrote publiseringen. Jeg har bedt om en forklaring, men ikke fått vite mer enn at det handler om en «intern helhetsvurdering».

I april ble boka «Makta i drakta – en fotballreise gjennom Europa i krig og krise» utgitt av Cappelen Damm. Åpningskapittelet handler om Erling Braut Haaland og Manchester City mot Newcastle. Forlaget skriver om boka: 

«Småbarnsfar og Klassekampen-journalist Eirik Grasaas-Stavenes ble overrumplet over gleden som traff ham i dette blodpengefinansierte fellesskapet som ikke en gang var hans eget. Hvorfor ropte han «føkk deg Haaland»? ...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.