Lege uten grenser

Kian Karam, også kjent som «Snapchatagenten», jobbet som turnuslege ved Sykehuset Østfold samtidig som han var sportslig ansvarlig i Østsiden IL i perioden 2012-2013. Han skjøttet jobben så dårlig at han ikke fikk godkjent turnustjenesten, men har brukt legejobben til å tilnærme seg yngre gutter.

Tekst: Lars Johnsen og Andreas Selliaas (Idrettspolitikk.no)

Onsdag 15. mai 2013, mens Benfica og Chelsea gjorde seg klare til finalen i Europaligaen i Amsterdam, trippet spillerne til 2. divisjonslaget Østsiden IL i Fredrikstad utålmodig rundt på den litt humpete hjemmebanen.

Bortelaget Bærum og dommer Knut Ivar Strømstad satt fast i kø i Oslo etter en ulykke og deres ankomst lot vente på seg. Kampen skulle egentlig ha vært spilt 20. april, men hadde blitt utsatt på grunn av dårlige baneforhold på Østsiden stadion. Ville det bli kamp denne dagen?

Lagene og dommerne holdt telefonisk kontakt mens trafikken mellom Oslo og Fredrikstad beveget seg sakte sørover og klokken tikket ned mot kampstart.

De reisende fra hovedstadsområdet ankom kort tid før det oppsatte kamptidspunktet. 15 minutter forsinket kunne dommer Strømstad blåse i gang kampen.

Sargon «Sigge» Cicek nikket inn 1-0 til hjemmelaget etter 18 minutter. Spilleren med fortid i Göteborg-klubbene Västra Frölunda, Assyriska BK og Qviding hadde ankommet Fredrikstad og Østsiden i januar. Kort tid etter å ha skaffet «Øssia» ledelsen i kampen, ryddet han opp i eget forsvar da Bærum var farlig frempå. Cicek pådro seg samtidig en vridning i kneet og måtte ut på båre.