Mytomanen

I over 20 år har Kian Karam skrytt av sin CV for å komme tettere på unge spillere. Men stemmer det at han har vært speider for Manchester United og assistenttrener for Liberias landslag?

Tekst: Lars Johnsen og Andreas Selliaas (Idrettspolitikk.no) 

Sentralt i «Snapchatagenten» Kian Karams fremferd i over 20 år er at han utgir seg for å være lege eller ha legeutdannelse for å legitimere intim atferd med unge spillere. 

I del 3 av artikkelserien om Kian Karam, fortalte to personer at de følte seg presset til å begå seksuelle handlinger med ham da Karam var trener i breddeklubber i Göteborg-området. I norsk straffelov er alle seksuelle handlinger med personer under 16 år å anse som overgrep. Sverige har tilsvarende lovgivning.

I 20 år skal Kian Karam ha tilnærmet seg unge gutter. Ifølge kilder skal han ha spurt om å ta på dem fordi han skulle bli lege mens han var fotballtrener i Göteborg tidlig på 2000-tallet – flere år før han begynte på legestudiene i Lublin i Polen i 2006

Som del av legeutdanningen jobbet Kian Karam som turnuslege ved Sykehuset Østfold i 2012-2013. Hans periode ved sykehuset ble omtalt i i del to av artikkelserien om Kian Karam. Etter en rekke varsler om brudd på arbeidsinstruksen ble turnustjenesten underkjent

I tillegg til legeutdanning, har han også påberopt seg Europas...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.