Utgave 1/2024

Årets første utgave har akkurat gått i trykken.

Bestill abonnement HER (Kr 699,- pr. år). Vi sender utgaven fortløpende til alle nye abonnenter.

Innhold utgave 1/2024:

Setter fyr på Europa. På lyktestolper og skilt overalt i Praha ble det hengt opp klistremerker med bilde av Rakel Engesvik. Charlotte Myrbråten var med da 200 kokende Brann-supportere tok turen til Tsjekkia i slutten av januar. 

Class of 1974. President Mobutu hadde store ambisjoner om å gjøre Zaïre til en stormakt i sport. Men alt gikk ikke helt etter planen. VM 1974 ble en farse, men viste likevel vei for Afrika. Av Øyvind Colbjørnsen.

Schmidts venner. I 2007 fulgte familie, venner og gressende esler med fra sidelinjen da Heidenheim spilte mot Kirchheim/Tech på nivå fem. Med Frank Schmidt ved roret, har klubben tatt heisen helt opp til Bundesliga. Av Michael Yokhin.

Rop om rettferdighet. 135 mennesker gikk i oktober 2022 på derbyet mellom Arema og Persebaya uten å komme hjem igjen. Pårørende etterlyser svar på hva som skjedde. Sébastien Louis har vært i Indonesia.

Scener fra svensk fotball. Narkotikahandel, drap, hvitvasking, dyre klokker, kampfiksing og landslagsspillere som fester med gjengledere. Agentselskapet Universal har flere baller i luften enn bare å formidle svenske fotballspillere. Av Viktor Asp.

Politi med pepperspray. I Sverige er det ikke motstanderlagets risikosupportere vanlige fotballtilskuere frykter, men politiets overdrevne voldsbruk. I 2023 så vi eksempler på det samme i Norge. Lars Johnsen tok turen til Stockholm.

Leik og kjærleik. «Den beste utdanninga eg har fått som person, har føregått i garderoben, på treningsfeltet, på kampar, på reise og i rutinane som følgjer med fotballen i kvardagen. Me speler fordi me elskar fotballen.» Av Karina Fløysvik Hæåk.

Det fortapte talentet. «Faren var alkoholiker og tenkte det var en god idé å lære sønnen å drikke da han var ni år gammel.» Michael Yokhin har skrevet om den trøblete karrieren til Igor Sypniewski, et av Polens største fotballtalenter.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.