Alle elsker Cláudio

Portugisiske Cláudio Braga er angriper på Moss FK, og bruker fritiden til å trene jentelagene til naboklubben Rapid Athene.

Tekst og foto: Marius Lien

Hver dag, i fire-fem-tiden, er A-lagsspillerne i Moss FK ferdige med treninga. Én etter én tusler spillerne fra treningsbanen på naturgress, over kunstgressfeltet og mot garderoben under hovedtribunen. Én spiller bruker alltid lenger tid enn de andre. Angriperen Cláudio Braga pleier å runde av treninga med å ta noen ekstra skudd på mål. Mot slutten av ekstraøkta forsvinner han gradvis ut fra egen treningsmodus, etter hvert som spillerne fra de yngre kullene begynner å komme på trening: Gutter og jenter født i 2017, 2016, 2015, 2014 og helt opp til 2006.

    Olá Claudio!

    Fet golazo yesterday!

    How are you?!

    Jeg er med!

    Give me the ball!

    DRIBBLE ME!

Han begir seg over kunstgresset, men en ung keeper vil ha et skudd. Braga stopper og skyter på den 12 år gamle jenta. Han skyter enda en gang. En tredje. To gutter midt i tenåra vil ha en high five. Braga tar en prat med begge. En ball på avveie triller mot ham, han slår en langpasning til den andre siden av banen. Han stopper ved et lag med tredjeklassinger som har trening og klapper litt for de smås prestasjoner.

Turen over treningsfeltet tar en evighet. Hver dag. I 2023-sesongen har han i tillegg jobbet som trener for barna på Rapid Athene. Altså klubben s...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.