Ett år med Lise K.

I ett år har vi fulgt fotballpresident Lise Klaveness, fra klubbesøk og utdeling av ildsjelpriser til dem med hjerte for norsk fotball til knallharde fotballpolitiske kamper på alle internasjonale arenaer.   

I dag ble Josimars desemberutgave sendt i trykken. Og for en avslutning vi har fått på plass til dere før vi gyver løs på neste års fotballjournalistikk.

Marius Lien og fotograf Christian Belgaux serverer et unikt innblikk i hva Lise Klaveness gjør i rollen som president i Norges Fotballforbund. De har fulgt henne over hele Norge og til Rwanda, Portugal, New Zealand og Qatar.

Desemberutgaven markerer også avslutningen på et 2023 som startet i det uvisse. I januar fryktet vi at utgave 1/23 ble vår siste, og derfor er det ekstra deilig at vi runder av 2023 med nok en solid utgave.

Et mål med Josimar har vært konstant: Vi ønsker å bidra til en opplyst offentlig samtale, enten det handler om VM i Qatar, NFF, Fifa, tredjepartseierskap eller 4-4-2 kontra 3-5-2 eller 4-3-3. Det er ikke mulig uten dere abonnenter. Siden dere bryr dere om hvordan det egentlig står til fotballen, så får vi muligheten til å levere våre bidrag til fakta og informasjon om til tider helt bekmørke tilstander.

Klikk her hvis du ønsker å bidra til et enda mer aktivt Josimar i 2024!  Våre abonnement gir full adgang til både Josimar.no og Josimarfootball.com. 

PS Nå er årets julegave klar også! For 699,- kan du glede noen du kjenner med et års tilgang og fire utgaver i postkassa. Klikk her for å kjøpe Josimar i julegave!

PS2 Som abonnent kan du også lese om hvorfor Fifas underkomité for menneskerettigheter og sosialt ansvar er det siste eksempelet på hvordan fotballen har snudd ryggen til menneskerettigheter og migrantarbeidere i Qatar (engelsk).

Og vi fortsetter å grave i selskapet som ønsker å kjøpe Everton og den internasjonale bettingbransjen:

De nye potensielle eierne av Everton, den amerikanske investorgruppen 777 Partners, eier også Genoa. Nå står den tradisjonsrike Serie A-klubben i fare for å gå konkurs hvis de ikke kommer til enighet om en avbetalingsordning med italienske myndigheter på skattegjelden på nesten 1.5 milliarder kroner.

Betting-operatøren Kaiyun som er draktsponsoren til Nottingham Forest og har hyret Wayne Rooney og Alessandro Del Piero som ambassdører. Nå viser det seg at Kaiyun ikke engang har gambling-lisens og at selskapet eies av et selskap med bånd til den kriminelle underverden.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.