Ranheim jobber systematisk og målrettet med å knytte sosialt ansvar og utenomsportslig engasjement tettere til den ordinære klubbdriften.
Tekst: Geir Jacobsen
Foto: Fredrik Eriksen, Studio Prud og Eva Hansen
Ranheim er inne i sin femtende strake sesong i en av landets to øverste divisjoner. En imponerende prestasjon, klubbens økonomiske situasjon tatt i betraktning. I likhet med mange andre norske fotballklubber opererer Ranheim i et tøft økonomisk marked, og klubben har hele veien vært nødt til å tenke alternativt; gjøre smarte valg i spiller- og sponsormarkedet, og sørge for at klubben skaper seg en identitet som fansen og lokalsamfunnet støtter opp om.
Helt siden opprykket til 1. divisjon i 2009 har Ranheim hatt fokus på å være en folkelig, åpen og inkluderende klubb, ikke helt ulik de verdiene Rosenborg ble kjent for under sin storhetstid, men som til en viss grad har gått tapt i de siste årenes sportslige og økonomiske nedtur på Lerkendal.
Ranheims daglige leder, Frank Lidahl, er en av arkitektene bak klubbens arbeid med å bygge opp og videreutvikle en kultur som alle i og rundt fotballklubben skal kunne kjenne seg igjen i.
– Vi er opptatt av at alle som har tilknytning til klubben, enten det er trenere, spillere, ansatte, tilhengere eller frivillige, skal kunne identifisere seg med klubbens verdigrunnlag.
For å nå målene har Ranheim valgt seg fem av FNs bærekraftsmål som skal ligge i bunn for klubbens virksomhet; god helse og livskvalitet, likestilling, mindre ulikhet, bærekraftige lokalsamfunn og samarbeid. Tanken er at alle klubbens aktiviteter skal ...