Mot homofobi

Football v. homophobia er en internasjonal kampanje mot homofobi og transfobi.

Tekst: Anlov P. Mathiesen

Kampanjen gjennomføres gjennom hele mars hvert år og skreddersyr materiale som klubber kan benytte seg av. De fleste av 140 partnere er foreløpig i britiske, men kampanjen har også spredt seg til USA, Irland, Mexico, Ghana, Frankrike og Italia.
– Det har blitt en stor greie, forteller kommunikasjonssjef Jon Holmes. 

– Dette er den femtende utgaven og den får støtte fra mange klubber. Men siden Premier League har sin regnbuebånd-kampanje i desember faller vi litt ut av kalenderen. I en ideell verden ville alle klubber støtte oss ... Leicester og Tottenham er gode, Chelsea kvinner. Fotballforbundet (FA) er støttende, men ikke aktive i år. Noe som er litt frustrerende, vi vet ikke hvorfor. Men vi har stort engasjement fra fylkesforbundene, forteller Holmes, som jobbet tjue år som journalist i Sky Sports før han gikk over til å jobbe med skeive mediekanaler.

LHBT+-representasjonen og synligheten har aldri vært større. Burde vi forvente flere homofile menn i idretten?
– Fotballspillere er av natur kjønnet. Og med det spiller et visst nivå av konformitet og hypermaskulinitet inn. Det er sannsynlig at folk er homofile eller biseksuelle, men kanskje de opplever at miljøet ikke er så velkomment og går til andre idretter. Jeg tror det er mange mennesker som ikke vil dele i miljøet eller offentlig på grunn av karriereutsiktene.

Hva hindrer dem?
– Jeg tror det er forskjellige faktorer. Frykt for å ikke bli akseptert i garderoben hvis det er en kultur med sexistiske kommentarer. Det paradoksale er at de som står frem får sterk støtte fra spi...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.