Tenåringenes historier

På begynnelsen av 2000-tallet var Kian Karam trener for aldersbestemte lag i Göteborg-området. Nå forteller to spillere at de følte seg presset til å begå seksuelle handlinger med ham.

Tekst: Lars Johnsen og Andreas Selliaas (Idrettspolitikk.no)
Foto: illustrasjon/Christian Wiediger

Over en 20-årsperiode har «Snapchatagenten» Kian Karam bedt om – og fått – seksualiserte bilder av unge spillere. Josimar/Idrettspolitikk.no har også vært i kontakt med flere spillere som forteller om seksuelle handlinger Kian Karam utsatte dem for da han var trener i klubber i Göteborg-området, den gangen de var i begynnelsen og i midten av tenårene.

– Det var tafsing, kyssing på kino, kjærtegn. Han ville både se meg onanere og ta på meg. Han fikk meg til å ta på penisen hans, forteller «Peter».

– Det var berøring av kjønnsorganer. Det var tafsing, sier «Glenn».

De spilte i forskjellige klubber i Göteborg-distriktet, og er i dag i midten av 30-årene. 

Torsdag 7. desember publiserte Josimar/Idrettspolitikk.no første artikkel i serien om Kian Karam – speideren, treneren og agenten Fotbollskanalen/TV4 og Göteborgs-Posten i sommer omtalte som «Snapchatagenten». Flere svenske toppklubber avsluttet sitt samarbeid med ham etter at de ble kjent med Karams seksuelle tilnærmelser over...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.