To fortellinger

Hvorfor hevder NFF at Fotballtinget 2020 vedtok å innføre VAR i Norge, når det Fotballtinget faktisk vedtok var en utredning av VAR? Og hvor ble det av utredningen?

Tekst: Lars Johnsen
Foto: Christian Belgaux

Ti dager har gått siden Fotballtinget 2024 gikk av stabelen når vi møter NFF-president Lise Klaveness på Ullevaal Stadion. Årets ting var i utgangspunktet ikke av det heftigste slaget, det som skapte mest engasjement var da Lillestrøm Sportsklubbs styreleder Morten Kokkim la frem et forslag som gjaldt endringen av Norgesmesterskapet for menn, 

Et utvalg ledet av Brede Hangeland, satt ned etter Fotballtinget 2023, presenterte høsten 2023 sin rapport der de anbefalte at cupen for menn ble endret til en høst/vår-turnering, i stedet for å følge den tradisjonelle sesongen, som den har gjort siden 1902. 

Det var egentlig en orienteringssak som lå til beslutning i NFF-styret. Da Kokkim tok ordet og mente at en så stor endring av landets mest tradisjonsrike turnering måtte avgjøres av tingsalen og ikke lukkede styrerom, ble dette saken med mest temperatur under årets Fotballting.

Før vi kommer dit i intervjuet med fotballpresident Lise Klaveness, som ble valgt til president i mars 2022, må vi innom en annen brennhet sak, som ikke var til debatt på årets Fotballting, men som preger både årsmøter, sosiale medier og pubdiskusjoner landet rundt, nemlig VAR.

HØR: Josimar var til stede på Fotballtinget 2024, som er tema i første episode av podcastserien Jennings

...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.