Byen er Bergen og laget er bra

Det er bare litt over to år siden Brann fikk damelag og nå er de i kvartfinalen i Champions League. Men det er ikke de eneste milepælene som passeres i Brann for tiden.

Tekst: Charlotte Myrbråten
Foto: Inga Totland

«Aldri glem ka vi kom ifra
Kor mørkt det va
Som Vågens bunn
Men vi står alltid opp igjen
Se solen skinner
over Løvstakken»

Sangen runger på melodien til seige «When marimba rhythms start to play». Jeg befinner meg på Mladá Boleslav City Stadium, som kjapt fikk kallenavnet Madla borettslag, av de tilreisende. Det er 200 Brann-supportere rundt meg, i Tsjekkia, rett ved Škoda-fabrikken, en torsdag i januar. Verset synges om og om igjen. En ganske seriøs tekst til fotballsang å være, men så har også Sportsklubben Brann gjennomgått mer enn de fleste de siste årene.

På lyktestolper og skilt overalt i Praha er det hengt opp klistremerker med bilde av Rakel Engesvik med overskriftene «Verdens beste trønder» og et annet av NORA RAKEL RIKKE. Ned langs steinbuene på den historiske Karlsbroen har eksilbergenserne i grupperingen Diaspora Bergensis hengt opp et stort rødt og hvitt banner med ordene «Bergen når eg dør».

For noen er januar ...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.