Prins Igors demoner

Igor Sypniewski erobret Old Trafford, men klarte aldri å kvitte seg med demonene. Polakken med det ubestridte talentet døde 46 år ung, tungt alkoholisert og hjemme hos sin mor.

Tekst: Michael Yokhin
Oversatt av Håvard Melnæs


«Jeg er mye bedre enn David Beckham», sa Igor Sypniewski.

Det var november 2000 og den polske vingen skulle spille mot Manchester United på Old Trafford dagen etter. Men tankene hans dreiet seg ikke om kampen, han trengte øl. Men hvordan skulle han skaffe seg øl? Han hadde på seg treningsdressen til Panathinaikos og kunne ikke et ord engelsk. Men Manchester-hotellets dørmann viste seg å være polsk og han var bare glad for å kunne hjelpe sin berømte landsmann. 

«Beckham har en bra skuddfot, gode innlegg og er briljant på frispark, men tar du bort de egenskapene, er han helt gjennomsnittlig. Han er ikke i nærheten av mitt nivå», sa Sypniewski til dørmannen. 

«Hvordan kommer du til å føle deg i morgen når du står på banen og hører Champions League-hymnen?», spurte dørmannen.

Sypniewski tenkte ikke lenger på kampen og svarte:

«Nå skal jeg sjekke om det er mulig å røyke sigaretter i dusjen. Kan du være så snill å skaffe meg noen øl?»

Neste morgen våknet han i en stor seng med en haug med tomme ølbokser rundt seg. Askebegeret var overfylt med sneiper og det tok en stund før Sypniewski skjønte at han befant seg på et hotellrom i Manchester. Dette var ikke første gangen Sypniewski våknet bakfull før en kamp. 

Noen timer senere var han banens b...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.