Josimar serverer podshows og quiz på 3KT under hele EM. Moroa starter på åpningsdagen.
Kl 21 på fredag blåser den rutinerte franske dommeren Clément Turpin i gang åpningskampen mellom vertsnasjon Tyskland og Skottland. Og endelig får vi en internasjonal turnering for herrer som først og fremst vil handle om det sportslige, i motsetning til VM i Russland i 2018 og VM i Qatar for halvannet år siden.
Skottland, det norske landslagets overmenn, har en nitrist mesterskaps-statistikk, men kan John McGinn og Co overraske mot et hjemmelag som har vist svært variabel form de siste årene?
Svaret får du på fredag.
Under hele EM vil Josimar bidra med podshows med relevante gjester og quiz på 3KT mellom Aker Brygge og Nasjonalmuseet.
HER bestiller du bordplass.
På fredag kl. 19:00 blir det podshow!
Lars Johnsen fra Josimar vil lede samtalen og har med seg Erle Marie Sørheim og Thomas Myhre som gjester. Erle Marie er en norsk kritiker og forfatter som i en årrekke har vært bosatt i Berlin. Hun er bidragsyter til podkasten Dritte Halbzeit og Hertha Berlin-supporter. Nasjonal stolthet er et ømtålig tema i Tyskland, av åpenbare årsaker, men kan årets EM bringe tilbake følelse fra VM i samme land i 2006, som ble kjent som Das Sommermärchen (sommereventyret)?
Thomas Myhre er den eneste nordmannen som har voktet buret for Norge i EM. Han vil snakke om erfaringene fra EM-deltakelsen i 2000, og du skal ikke se bort ifra at han vil snike inn faktumet at han også er den eneste nordmannen med målgivende pasning i et EM.
Også vil vi spørre Thomas, som i dag trener Moss FK i Obos-ligaen, om hvorfor norske landslagsspillere nok en gang befinner seg på golfbanen eller stranda når heder og pokaler deles ut i en internasjonal turnering.
Har du husket å sikre deg sommerens viktigste fotball-lektyre?
Vi sender vår 148-siders EM-bibel fortløpende til nye abonnenter. HER bestiller du abonnement.
Artiklene i utgaven er nå publisert digitalt på josimar.no og er tilgjengelig for alle abonnenter,
Innhold utgave 3/2024
Ørnen flyr høyt. Det ble spontan folkefest da Albania kvalifiserte seg for sitt første EM i 2016. Da var de fornøyd med å delta. Denne gangen har de skumlere planer – og en brasse på sidelinjen. Av Michael Yokhin.
Stjernenes siste sjanse. Belgias «gylne generasjon» ble et samlende symbol for en forvirret nasjon. I år spiller de uten favorittstempel, uten forventninger. Kan det bidra til at de kan gå hele veien? Av Sam Kunti.
1996. EM i England ble en fest med tannlegestol-feiring, golden goal og en sang som vil leve for alltid. Nils Henrik Smith ser tilbake da låten «Three Lions» ga et bortimot perfekt uttrykk for stemningsendringen som fant sted sommeren 1996.
Georgia. Landet skal spille sitt første internasjonale mesterskap, men det er noe annet enn fotball som preger Georgia: Voldsomme demonstrasjoner og folkeopprør mot en lov som vil føre landet nærmere Putin. Tor-Kristian Karlsen rapporterer fra Tbilisi.
Kampen om sjela. Klubbfotballen i vertsnasjonen Tyskland syder, men forventningene og stemningen rundt Die Mannschaft er mer ambivalent. Hvorfor det? Erle Marie Sørheim har tatt temperaturen på tysk landslagsfotball fra Berlin.
Bomber og ball. Mens Russland teppebomber Ukraina og flyalarmen går midt under fotballkamper, gir EM Ukraina en mulighet til å samle internasjonal støtte til landets eksistensielle kamp. Av Andrew Todos.
Semifinalebonanza. Det er kampene om finalebillett som ofte er de beste mesterskapskampene, kamper som definerer et EM eller VM. Øyvind Colbjørnsen har plukket ut fire minneverdige semifinaler fra EM-historien.
1984. Det er gjerne 1986-laget eller EM-vinnerne fra 1992 som huskes best internasjonalt. Men hjemme i Danmark er det EM-laget fra 1984 alle snakker om. Det var fest på og utenfor banen med Dynamitt-drengene. Av Sveinung Berg Bentzrød.
Fascismens fanebærere. Strømmen av koblinger mellom fascismen og den kroatiske fotballkulturen ser ikke ut til å avta. Hvorfor hylles et regime som sto bak 22 konsentrasjonsleirer i landet både av spillere og supportere? Av Marius Lien
På alle fire. Med EMs beste angrepsrekke var forventningene store i 2000, men Norge spilte kanskje sin verste landskamp i nyere tid mot Slovenia. Lars Johnsen mimrer tilbake til da en norsk supporter på stadionet i Arnhem brølte: «Semb, din defensive pikk.»
Førstehjemreis. Skottland har en stolt og lang fotballhistorie og er en gjenganger i sluttspill. Men hver gang de kvalifiserer seg for en turnering, reiser de hjem umiddelbart. Blir det slik denne gangen også? Sveinung Berg Bentzrød har vært i Glasgow.