Med signaturskudd i VM-kofferten

Skal det norske landslaget hevde seg i VM er Frida Maanum én av dem som må levere. Og da er det fint om hun tar med seg signaturskuddet hun har rendyrket i Arsenal-trøya denne sesongen.

Tekst: Herman Berg

Frida Maanum (23) ble Arsenals toppscorer med ni mål og fire målgivende i Women’s Super League (WSL). I tillegg puttet hun fem mål og noterte seg for tre målgivende før London-klubben ble slått ut av Champions League i semifinalen mot Wolfsburg. Et slikt fotavtrykk på toppscorerlisten har Frida aldri tidligere vært i nærheten av å sette. Og det er ikke tilfeldig. Jonas Eidevall har ved flere anledninger påpekt at Frida står igjen etter trening og terper avslutninger.

– Det gir resultater når du trener spesifikt over en lengre periode. Dette er noe jeg har vært bevisst på i den nye, mer offensive rollen min på midtbanen – både å kunne gi assist og score mål selv. Jeg har lagt ned veldig mye tid og fokus på den delen av spillet, sier hun til Josimar på telefon fra London.

I likhet med hennes klubbkollega, Martin Ødegaard, har Frida nå fått en 10er-posisjon hvor hun kan bruke skuddbeinet sitt, i løpene inn i rommet mellom motstanderens midtbane og forsvar. Mens Ødegaard har blitt beordret av Arteta til å forsøke oftere, har Frida funnet ut at hun mestrer det å løfte ballen over keeper fra langt hold. Helst opp i ett av hjørnene.

– Det er ikke mange jeg scorer langs bakken, nei. Jeg har vel fått et signaturskudd, sier hun med en liten latter.

Og nylig signerte hun ny langtidskontrakt med Arsenal.

«Frida har vært en av verdens beste spillere denne sesongen og vi er overlykkelige over at hun har signert en ny kontrakt», sa hove...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.