Svenske tilstander i Lillestrøm

I forkant av kampen mellom Lillestrøm og Rosenborg brukte politiet pepperspray mot Lillestrøm-supportere. I mai var norsk politi på oppdrag under et Stockholms-derby. Der brukte norsk politi pepperspray mot Djurgården-supportere.

Tekst: Lars Johnsen
Foto: Privat

Mandagen før kampen søndag 24. september ble det avholdt et sikkerhetsmøte, slik normalen er i forkant av kamper i Eliteserien. Representanter for Lillestrøm Sportsklubb, Kanari-Fansen og politiet var samlet på Åråsen, mens representanter for Rosenborg Ballklub og Kjernen deltok digitalt.

Rosenborg-supporterne ønsket å samles på en pub i Lillestrøm sentrum og marsjere til Åråsen.

Både Lillestrøm som klubb og LSK-supporterne mente det var en dårlig idé.
– På sikkerhetsmøtet anbefalte vi å busse Rosenborg-supporterne til kampen, sier Robert Lauritsen, daglig leder i Lillestrøm Sportsklubb.

– Da det ble sagt at Rosenborg-supporterne ønsket å gå til stadion, anbefalte jeg at de ble transportert i buss. Alle representanter fra Lillestrøm var enig i at det var det beste, sier Tony Johansen, styreleder i Kanari-Fansen.

I begge leire finnes det risikosupportere, og ved tilsvarende oppgjør i 2022 oppsto det en konfrontasjon dem i mellom, da grupperinger barket sammen i Vestbygata i Lillestrøm. De ansvarlige i klubben og supporterklubben anså det som en reell risiko for gjentakelse. Lillestrøm sentrum er lite. Lillestrøm-fansens samlingssted er Martins Pub i Storgata, mens RBK-supporterne skulle samles på Kulturpuben i Adolf Tiedemanns gate. Pubene ligger 150 meter fra hverandre i to parallellgater som flettes sammen. Det er også flere sidegater der ...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.