«What was it Christine was bitching about?»

Streiker, gatedemonstrasjoner, rettssaker og politiske høringer. Velkommen til kvinnefotballens verden anno 2023!

Tekst: Marius Lien

Norge fikk gjort unna mye gjennom Ada Hegerbergs kritikk av NFF i 2017 og 2019. Nå er situasjonen den samme i land over hele verden – det er opprivende konflikter mellom landslag og forbund: Frankrike og Spania nådde så vidt norske overskrifter. Canada har en nordmann i en av rollene. For ikke lenge siden kokte det i Argentina, Colombia og USA. I land etter land viser det seg at fotballforbundene ikke respekterer spillerne på landslaget, og verken tilbyr dem et profesjonelt sportslig tilbud eller rettferdig lønn. 

Josimar har gått igjennom et lite utvalg av de mange betente konfliktene fra fotballverden de siste årene.

Frankrike
Et aldri så lite jordskjelv traff Frankrike i februar. Wendie Renard, åttedobbelt Champions League-vinner med Lyon og den mest ikoniske franske spilleren de siste årene, trakk seg fra landslaget. Hun oppga misnøye med hvordan fotballforbundet (FFF) driftet landslaget som årsak. «Dagens system er langt unna det som kreves på høyeste nivå», skrev hun på Instagram, og videre: «Det er en trist dag, men for min egen mentale helses skyld er det nødvendig. (...) Ansiktet mitt skjuler kanskje smerten, men hjertet mitt lider ... og nå vil jeg ikke lide lengre.»

Renard fikk raskt følge av to av sine største rivaler i klubbfo...

Du må være abonnent for å lese saken

Josimar er helt avhengig av våre abonnenter for å fortelle historiene fra fotballen som betyr noe. Bli abonnent i dag!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.